Oficiálna stránka

Doména gov.sk je oficálna

Toto je oficiálna webová stránka orgánu verejnej moci Slovenskej republiky. Oficiálne stránky využívajú najmä doménu gov.sk. Odkazy na jednotlivé webové sídla orgánov verejnej moci nájdete na tomto odkaze.

Táto stránka je zabezpečená

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

  1. Domov
  2. STN EN ISO 18363-4

STN EN ISO 18363-4

Späť

Pridať listinnú formu normy do košíka:

Pridať do košíka

Pridať elektronickú formu normy do košíka:

Pridať do košíka
Označenie: STN EN ISO 18363-4
Platnosť: Platná
Počet strán: 36
Jazyk:
EN
Listinná verzia: 17,20€
Elektronická verzia: a) Bez možnosti tlače, prenosu textu a obrázkov: 15,48€
b) Bez možnosti tlače, s prenosom textu a obrázkov: 17,20€
c) S možnosťou tlače, prenosu textu a obrázkov: 22,36€
Slovenský názov: Rastlinné oleje a živočíšne tuky. Stanovenie chlórpropándiolov (MCPD) viazaných na mastné kyseliny a glycidol metódou GC/MS. Časť 4: Metóda s použitím rýchlej alkalickej transesterifikácie a meraní 2-MCPD, 3-MCPD a glycidolu GC-MS/MS (ISO 18363-4: 2021)
Anglický názov: Animal and vegetable fats and oils - Determination of fatty-acid-bound chloropropanediols (MCPDs) and glycidol by GC/MS - Part 4: Method using fast alkaline transesterification and measurement for 2-MCPD, 3-MCPD and glycidol by GC-MS/MS (ISO 18363-4:2021)
Dátum vydania: 01. 11. 2021
Dátum zrušenia:
ICS: 67.200.10
Triediaci znak: 58 8742
Úroveň zapracovania: idt EN ISO 18363-4:2021, idt ISO 18363-4:2021
Vestník: 10/21
Zmeny:
Nahradzujúce normy:
Nahradené normy:
Poznámka vo Vestníku:
Predmet normy: This part of ISO 18363 describes a rapid procedure for the simultaneous determination of 2-MCPD esters (bound 2-MCPD), 3-MCPD esters (bound 3-MCPD) and glycidyl esters (bound glycidol) in a single assay, based on alkaline catalysed ester cleavage and derivatization of cleaved (free) analytes with phenylboronic acid (PBA) prior to GC-MS/MS analysis. This method is applicable to solid and liquid fats and oils. This part of ISO 18363 can also apply to animal fats and used frying oils and fats, but a validation study must be undertaken before the analysis of these matrices. Milk and milk products (or fat coming from milk and milk products) are excluded from the scope of this international standard.