Oficiálna stránka

Doména gov.sk je oficálna

Toto je oficiálna webová stránka orgánu verejnej moci Slovenskej republiky. Oficiálne stránky využívajú najmä doménu gov.sk. Odkazy na jednotlivé webové sídla orgánov verejnej moci nájdete na tomto odkaze.

Táto stránka je zabezpečená

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

  1. Domov
  2. STN EN 196-11

STN EN 196-11

Späť

Pridať listinnú formu normy do košíka:

Pridať do košíka

Pridať elektronickú formu normy do košíka:

Pridať do košíka
Označenie: STN EN 196-11
Platnosť: Platná
Počet strán: 16
Jazyk:
SK
Listinná verzia: 14,10€
Elektronická verzia: a) Bez možnosti tlače, prenosu textu a obrázkov: 12,69€
b) Bez možnosti tlače, s prenosom textu a obrázkov: 14,10€
c) S možnosťou tlače, prenosu textu a obrázkov: 18,33€
Slovenský názov: Metódy skúšania cementu. Časť 11: Stanovenie hydratačného tepla. Izotermická vodivostná kalorimetrická metóda
Anglický názov: Methods of testing cement. Part 11: Heat of hydration. Isothermal Conduction Calorimetry method
Dátum vydania: 01. 01. 2020
Dátum zrušenia:
ICS: 91.100.10
Triediaci znak: 72 2100
Úroveň zapracovania: idt EN 196-11:2018
Vestník: 12/19
Zmeny:
Nahradzujúce normy:
Nahradené normy: STN EN 196-11:2019-05 (72 2100)
Poznámka vo Vestníku:
Predmet normy: Táto európska norma špecifikuje prístroj a postup na stanovenie hydratačného tepla cementov a iných hydraulických spojív v rôznej dobe zrenia pomocou izotermickej vodivostnej kalorimetrie. Tento skúšobný postup je určený na meranie hydratačného tepla cementu do 7 dní, s cieľom dosiahnuť koreláciu medzi izotermickou vodivostnou kalorimetriou (ICC) a EN 196-8 a EN 196-9. Táto testovacia doba však môže byť pre niektoré prístroje kritická, aj keď sú schopné správneho merania v skoršom veku cementu. Na rozdiel od EN 196-8 metóda uvedená v tomto dokumente umožňuje kontinuálne stanovenie hydratačného tepla s časom hydratácie. Navyše je uvedený tepelný tok v závislosti od času.
Náhľad normy: Náhľad normy (PDF)
Obsah: Európsky predhovor 5
1 Predmet normy 6
2 Normatívne odkazy 6
3 Termíny a definície 6
4 Prístroje a zariadenia 7
4.1 Všeobecne 7
4.2 Princíp 7
4.3 Termostat 8
4.4 Technické parametre kalorimetra 8
5 Kalibrácia 9
5.1 Všeobecne 9
5.2 Kalibrácia za ustáleného stavu 10
5.2.1 Všeobecne 10
5.2.2 Kalibračný koeficient ε 10
5.2.3 Časová konštanta τ 11
5.3 Pulzná kalibrácia 11
5.3.1 Všeobecne 11
5.3.2 Časová konštanta τ 12
5.4 Stanovenie parametrov kalorimetra 12
5.5 Zlepšenie postupu kalibrácie 12
6 Vzorka 13
6.1 Všeobecne 13
6.2 Testovaná vzorka 13
6.3 Referenčná vzorka 13
7 Postup skúšania 13
7.1 Všeobecne 13
7.2 Metóda A – externé zmiešavanie 14
7.3 Metóda B – interné zmiešavanie 14
7.4 Meranie 14
7.5 Vyjadrenie výsledkov 15
7.6 Výsledok skúšky 15
7.7 Správa zo skúšky 16
8 Presnosť 16
8.1 Opakovateľnosť 16
8.2 Reprodukovateľnosť 16